poniedziałek, 15 sierpnia 2011

naleśnik z nadzieniem ruskim

CIASTO NALEŚNIKOWE:
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajo
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta soli
FARSZ:
  • 5-6 ziemniaków
  • pół twarogu w kostce
  • cebula
SOS:
  • jogurt bałkański
  • majonez
  • koperek
  • ziarna słonecznika

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe połączyć ze sobą i rozbełtać widelcem, tak aby zniknęły grudki. Rozgrzać patelnię, a następnie wlewać ciasto (patelnia bez oleju).

Cebulkę podsmażyć na patelni, albo w rondelku. Ziemniaki ugotować. Wszystko połączyć z twarogiem i zblendować. Naleśniki wypełnić farszem. Podawać z sosem i posypane ziarnami słonecznika.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz